gul_rose

Fra papir til digital postJan Tore Sanner

Publisert av av Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner i juli 2014

I fremtiden kommer alle statlige etater til å sende brev til din digitale postkasse. Og fremtiden, den begynner så smått allerede i november (2014).

Digital post er smart. Med digital post sparer både stat og kommune penger på porto og papir. Men det, er ikke det viktigste. Det viktigste er at en sikker, digital postkasse er tryggere og enklere for deg som bruker den.

DIGITAL POSTKASSE FOR INNBYGGERNE

08.12.2014 Artikkel Kommunal- og moderniseringsdepartementet. Digital postkasse til innbyggerne er en løsning som gjør at innbyggerne kan få post fra det offentlige digitalt, på samme sted. Innbyggerne kan velge mellom to leverandører av postkasser som staten har...markedet om digitale post fra forvaltningen, og åpner for innovasjon. Fordi postkassene er kommersielle, vil også digital post fra andre enn forvaltningen kunne leveres i samme digitale postkasse.

SLIK SKAFFER DU DEG EN DIGITAL POSTKASSE

23.01.2015 Artikkel Kommunal- og moderniseringsdepartementet løsning for digital postkasse når den skal sende brev til deg og meg. Statlige etater skal senest i 2016 ta i bruk digital postkasse. Dette gjelder alle statlige etater som i dag sender papirpost til innbyggerne...digitalt til sine brukere. Med digital postkasse får du samlet post fra det offentlige trygt og gratis ett sted tilgang til posten din hvor og når du vil varsel på SMS eller e-post når du får viktige brev raskere.

BER INNBYGGERNE VELGE DIGITAL POSTKASSE

09.02.2016 Nyhet Kommunal- og moderniseringsdepartementet motta digital post? Difi har startet en offensiv for å få innbyggerne til å ta i bruk digital postkasse når de skal motta brev fra det offentlige.Velg postkasse på velgdigitalpostkasse.no - Digital postkasse er enkelt, sikkert og gratis. Du får tilgang til posten når du trenger den, om du er på hytta eller på bussen. Tar du i bruk digital postkasse sparer du miljøet og det offentlige frigjør ressurser.

MER ENN EN MILLION BRUKERE AV DIGITAL POSTKASSE

09.08.2016 Pressemelding Kommunal- og moderniseringsdepartementet 23 år gamle Solveig Boland fra Løten er bruker nummer en million av digital postkasse. Stadig flere tar i bruk digital postkasse, men andelen varierer mellom fylkene. De siste tallene fra Difi, Direktoratet for forvaltning og ikt, viser at det er i Oslo størst andel innbyggere har skaffet seg digital postkasse, mens tallene er lavest i Sogn og Fjordane. Solveig Boland kommer fra Hedmark, som havner litt over gjennomsnittet for fylkene.

Vil du vite mer om hva departementet jobber med klikk denne lenken: http:/www.regjeringen.no/no/sok/id86008/?term=digital+postkasse. Se også DIGI (Direktoratet for forvaltning og ikt) https://www.difi.no/search/site/digital%20postkasse.

Tilbake til forsiden

Ønsker du å gi dine kommentarer til vår hjemmeside?  Møt oss på Facebook.
Har du spørsmål angående PFO?  Vennligst ta kontakt på e-mail post@pfot.no